Hoe sluit ik mijn elektrische ketelbesturing (230VAC) aan op mijn Snugr?
bijgewerkt op 9 dag(en) geleden

Sluit je box aan op de ketel

• Haal de stekker van je ketel uit het stopcontact
  • Open de Snugr-keteldoos
  • Steek de twee draden van een kabel (2x1,5 aanbevolen) in het groene aansluitblok in de gaten "COM" en "NO"; steek vervolgens het andere uiteinde van deze kabel in het aansluitblok van je verwarmingsketel zodat de verwarmingsvraag via een droog contact (potentiaalvrij contact) kan worden geschakeld. Raadpleeg de handleiding van je ketel om te weten te komen waar je de kabel in de ketel moet steken. Op het aansluitblok staat meestal "RT" of "AAN/UIT" of "Brander" of "Thermostaat"... Je kunt de kabel van je bestaande thermostaat meestal hergebruiken, maar je moet absoluut de aansluitingen in je ketel controleren.
  • Steek vervolgens de twee draden van één kabel (2x1,5 aanbevolen) in het "230VAC" aansluitblok (er is geen polariteit en je kunt de 2 draden dus in elk gat van dit aansluitblok steken), steek vervolgens het andere uiteinde in een 230VAC voedingsaansluitblok op je ketel (raadpleeg de gebruikershandleiding om te controleren welk aansluitblok je moet gebruiken). Deze is meestal gemarkeerd met "230VAC" en over het algemeen moet je de kabel in de "L" en "N" gaten steken.
  • Steek de stekker weer in je ketel

Ga naar de installatie wizard

• Ga naar de Snugr interface (lokaal of op afstand, afhankelijk van je Snugr box). Ga dan naar de "Instellingen" - "Installatie" tab
  • Klik op de kaart "Een apparaat toevoegen"
  • Kies het "Boiler Controller" apparaat
  • Zorg ervoor dat uw box niet onder stroom staat door hem uit de houder te halen
  • Klik op "Start Koppeling
  • Zet vervolgens het toestel weer aan door het terug in de houder te plaatsen
  • Een rood lampje knippert om de werking van het apparaat aan te geven. Wacht even.
  • Er verschijnt een bericht om de verbinding te bevestigen